فهرست مطالب

مطالعات بین المللی - سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 71، زمستان 1400)

نشریه مطالعات بین المللی
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 71، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/05
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مجید دشتگرد*، عیسی مرادی افراپلی صفحات 7-27
    نظریه انتقال قدرت بر مسیله پویایی نظام و چگونگی تحول قدرت در سیستم بین الملل تمرکز دارد و ماهیت نظام بین الملل را دارای خصلتی سلسله مراتبی می داند که بر اساس آن منازعه و کشمکش برای کسب سلطه همواره امکان پذیر است. ارگانسکی به عنوان یکی از برجسته ترین نظریه پردازان انتقال قدرت، در قالب این نظریه امکان خیزش چین را یکی از واقعیت های نظام بین الملل می داند و تاکید می کند که چرخه قدرت بر اساس رشد تکنولوژیکی و در مرحله بلوغ قدرت صورت می گیرد و در این مرحله دولت ها منابع مختلف خود را برای انتقال قدرت به کار می گیرند و لذا چین در آینده در چنین وضعیتی قرار خواهد گرفت. این پژوهش بر این مسیله تمرکز دارد و هدف اصلی آن این است که مسیله خیزش چین را بر مبنای دیدگاه انتقال قدرت در دوره شی جین پینگ و با تاکید بر 3 استراتژی اقتصادی این کشور تبیین نماید. بر این اساس سوال اصلی این پژوهش این است که استراتژی های اقتصادی شی جین پینگ شامل «یک کمربند و یک جاده»، «طرح ساخت چین 2025» و «راه اندازی بورس نفت خام چین بر مبنای یوان» از چه جایگاهی در دیدگاه انتقال قدرت چین برخوردارند؟ طبق نتیجه این پژوهش، این 3 استراتژی اگرچه جنبه ای اقتصادی دارند اما اهداف سیاسی و امنیتی کلانی را برای چین به دنبال دارند و رهبر جدید چین تلاش کرده است که از طریق آن ها اهداف کلان هژمونیک و انتقال قدرت چین را پیش برد. پاسخ به سوال پژوهش در قالب روش تحلیلی-توصیفی صورت پذیرفته است.
    کلیدواژگان: نظریه ی انتقال قدرت، شی جین پینگ، طرح یک کمربند و یک جاده، طرح ساخت چین 2025، راه اندازی بورس نفت خام چین بر مبنای یوان
  • حمزه صفوی*، علی شمس آبادی صفحات 29-52

    همزمانی نسبی روی کار آمدن دولت عدالت و توسعه در آنکارا و سقوط صدام در عراق و بروز خلاء قدرت ناشی از آن در این کشور، تحرکات عمیق، فشرده و چندلایه ترکیه در مناطق شمالی آن را در پی آورد. دولت اردوغان با استناد به تهدید پ.ک.ک (به عنوان عامل امنیتی)، سند عهد ملی (به عنوان عامل تاریخی) در خصوص تعلق موصل و کرکوک به ترکیه و توافقنامه تعقیب گرم منعقده میان بغداد و آنکارا (عامل حقوقی) استقرار نیروهای نظامی خود را به 15 کیلومتری موصل و دامنه حملات هوایی و پهپادی را به عمق 200 کیلومتری خاک عراق رسانده است. تمامی این تحرکات آک پارتی با تاکید همزمان بر احترام به حاکمیت عراق و عدم طمع ورزی به خاک آن کشور انجام می گیرد. مقاله حاضر درصدد پاسخگویی به این پرسش اصلی است که «چرا ترکیه پس از سقوط صدام و ظهور داعش، ابعاد تحرکات نظامی-سیاسی خود در شمال را افزایش داده است؟». جهت پاسخ به این سوال، طی مطالعه ای توصیفی-تبیینی با کاربست منابع کتابخانه ای و اسناد تاریخی، جستاری در کتب، مقالات و گزارش اندیشکده ها و رسانه های معتبر به زبان های عربی، ترکی، فارسی و انگلیسی انجام دادیم و در پایان با استفاده از یافته های حاصل از این مطالعه، به این نتیجه گیری کلی رسیدیم: «ترکیه با ترکیبی از انگیزه های تاریخی-هویتی سازه انگارانه (برآمده از ایدیولوژی نیوعثمانیسم) و قدرت طلبانه ریالیستی، در کسوت یک بازیگر طمع کار و نه جویای امنیت، بدنبال تسلط بیشتر بر سرزمین های شمال عراق است».

    کلیدواژگان: ترکیه، عراق، موصل، نئوعثمانیسم، رئالیسم انگیزشی
  • سید امیرسینا نورانی* صفحات 53-75

    برخی از کشورهای قدرتمند به ویژه ایالات متحده تحریم هایی را به صورت یک جانبه علیه سایر کشورها اعمال می کنند که امروزه به اقدامی معمول در سیاست خارجی آنان تبدیل شده است. مسیله این است که اساسا این تحریم ها بنا به دلایل و توجیهاتی اعمال شده و در عین حال با مخالفت هایی نیز همراه است و قانونی بودن اعمال این تحریم ها برخلاف بسیاری از تحریم های جمعی که توسط شورای امنیت سازمان ملل اعمال می شوند، زیر سوال رفته است. لذا سوال اصلی این است که ادله توجیه اعمال تحریم های یکجانبه توسط آمریکا چیست و این تحریم ها چه جایگاهی در حقوق بین الملل دارند؟ در این پژوهش قصد بر این است تا برپایه اصول روش علمی-تجربی به واکاوی دلایل اعمال تحریم های یک جانبه پرداخته و قانونی بودن این تحریم ها از منظر حقوق بین الملل بپردازیم. نتایج نشان می دهد که علیرغم ارایه توجیهات گوناگون درباره ضرورت حفظ امنیت ملی و وضع قوانین داخلی در اینباره، این تحریم ها مبنای قانونی مشخصی در حقوق بین الملل ندارند و اعمال تحریم علیه سایر کشورها -بجز در موارد خاص- مفروض به تصویب آن در سازمان ملل متحد و نهادهای وابسته به آن و شورای امنیت بعنوان مسیول اصلی در اینباره است.

    کلیدواژگان: تحریم یک جانبه، امنیت ملی، حقوق بشر، سازمان ملل متحد، شورای امنیت سازمان ملل متحد
  • فرزانه رحمتی، محمدرضا دهشیری*، رضا سیمبر، گارینه کشیشیان سیرکی صفحات 77-94

    پس از پیروزی انقلاب در ایران گفتمان انقلاب اسلامی و نظام بر آمده از آن، تحت تاثیر مولفه های فرهنگی، ارزشی، هویتی و هنجاری، عملکرد سیاست داخلی و خارجی ایران را دگرگون کرد. گفتمان انقلاب اسلامی بر اساس هویت انقلابی-اسلامی در تقابل و تضاد با نگرش غرب محور، لیبرال-سکولار غربی قرار گرفت. اهمیت بالای جایگاه ایران به دلیل موقعیت ژیواستراتژیک و ژیوپلیتیک در طول تاریخ همواره مورد توجه غرب به ویژه قدرت های اروپایی بوده است. روابط جمهوری اسلامی و اتحادیه اروپا متاثر از هویت های متفاوت طرفین و دیدگاه های مختلف به مسایل، دستخوش فراز و نشیب های فراوانی بوده و تعارض و شکاف های هویتی منجر به گسل در روابط و در پی آن چالش هایی در مناسبات دو طرف گردیده و طی ادوار مختلف گفتمان انقلاب اسلامی باعث واگرایی در روابط جمهوری اسلامی و اتحادیه اروپا شده است. در این پژوهش نویسنده در صدد پاسخ به این سوال است که هویت چه تاثیری بر مناسبات ایران و اتحادیه اروپا داشته است؟ یافته های پژوهش حاکی از آن است که ایدیولوژی گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر ارزش های مذهبی و احیای تمدن اسلامی در تقابل و تضاد با هویت لیبرال-سکولار اتحادیه اروپا باعث نگرش های متفاوت و متعارض به موضوعاتی چون حقوق بشر، تروریسم و سایر مسایل، زمینه های واگرایی را ایجاد کرده است. براین اساس واکاوی هویت دو طرف در چارچوب نظریه گفتمان لاکلا و موف بر مبنای روش تحقیق گفتمانی قابل تبیین و تحلیل است.

    کلیدواژگان: هویت، اتحادیه اروپا، انقلاب اسلامی، تحلیل گفتمان، سکولاریسم
  • مهرداد تیموری، جمال بیگی*، فاطمه احدی صفحات 95-120
    با توجه به این که بسیاری از متهمان و محکومان پیش از ورود به زندان بیمار بوده و یا در دوران تحمل کیفر دچار بیماری می شوند و شرایط محیطی خاص زندان ها بر سلامت ساکنان آن تاثیر دارد لذا نیازمند توجه ویژه است. از سویی نیز، در کنار لزوم رعایت عدالت یافتن راهکار مناسب در راستای کاهش جمعیت کیفری زندان ها امری ضروری است؛ بنابراین، هدف از این پژوهش، تبیین جایگاه حبس زدایی سلامت محور در رویکرد نظام حقوقی ایران و اسناد بین المللی حقوق بشر می باشد. ازاین رو، پژوهش حاضر با بررسی رویکرد نظام حقوقی ایران و اسناد بین المللی حقوق بشری بر حبس زدایی سلامت محور، درصدد پاسخ به این پرسش است که حبس زدایی سلامت محور چه تاثیری در فرآیند عدالت کیفری دارد؟ روش تحقیق استفاده شده در این پژوهش از نوع توصیفی و تحلیلی می باشد. پژوهش حاضر به این نتیجه رسیده است که یکی از جلوه های حبس زدایی سلامت محور، بازنگری و تعدیل در سیاست های ناظر بر حبس و مدیریت زندان ها است. لذا، سیاست های جنایی باید حاصل پیوند سلامت و عدالت بوده و می توان گفت که حبس زدایی سلامت محور، در کنار توجه بر سلامت زندانیان، روند گرایش به کیفرهای جامعه مدار را تقویت می کند.
    کلیدواژگان: حبس زدایی، حق بر سلامت، عدالت کیفری، زندانی، مقررات ایران، اسناد بین المللی حقوق بشری
  • محمدامین لسانی سنگاچین، شهرام زرنشان*، محسن محبی، سید قاسم زمانی صفحات 121-142

    با وقوع حملات 11 سپتامبر، ظهور گروه دولت اسلامی، طالبان و وقایع میانمار، موضوع افراط گرایی دینی به عنوان تهدیدی بر ضد صلح و امنیت بین المللی و نیز حقوق بشر موردتوجه قرارگرفته است. در سطح بین المللی اقداماتی جهت مقابله و کنترل افراطی گری انجام یافته ولی به نظر می رسد نتیجه دلخواه حاصل نشده است. بعد از بیست سال نبرد در افغانستان، طالبان مجددا حکومت را در دست گرفته، گروه دولت اسلامی در سوریه و عراق اقدامات خود را افزایش داده و با مظاهر جدید افراطی گرایی دینی روبرو هستیم. در پژوهش پیش رو پرسش اصلی آن است که آیا ساختارها و هنجارهای حقوق بین الملل معاصر می توانند با افراط گرایی دینی مقابله نمایند؟ در مقاله حاضر که با روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای نگارش یافته است، با بررسی مفهوم افراط گرایی و دین، سه خوانش مختلف از بنیان و مبانی حقوق بین الملل و تعارض آن ها با دین تندرو که ناشی از بنیادهای قوانین و تفاوت ناشی از هدف است، تحلیل شده و نتیجه گیری می نماید به علت ایرادات بنیادین در ساختارها و هنجارهای حقوق بین الملل، این نظام حقوقی توانایی مقابله با افراط گرایی دینی را نداشته و از رسیدن به تصمیمی قاطع در مقابل افراط گرایی دینی ناتوان است.

    کلیدواژگان: افراطی گری، دین، قوانین الهی، حاکمیت، مشروعیت
  • سید سعید احمدی، ابوالفضل لطفی زاده*، سید فرشید جعفری پابندی صفحات 143-164

    تفوق اصل عدم مداخله به عنوان یکی از اصول تثبیت شده در حقوق بین الملل و به طور خاص منشور سازمان ملل، اگرچه تا سال های آغازین قرن بیست و یکم نیز ادامه یافت، با این وجود به نظر می رسد در پرتو تحولات پرشتاب حقوق بشر در عصر جدید، چنین اقتداری با چالش ها و محدودیت های اساسی مواجه شده باشد. تحولاتی که اینبار به جای توسل به مکانیسم های حکومتی حقوق بشر، در اقدامی بی سابقه و به عنوان نقطه عطفی در روند توسعه حقوق بشر، با دور زدن حاکمیت ملی، ارکان اساسی آن را نشانه رفته و عملا به حاشیه رانده است. در واقع این پرسش اصلی قابل طرح است که در چارچوب گسترش هنجارهای حقوق بشر معاصر، اصل عدم مداخله چه تحولات هنجاری و ساختاری را شاهد بوده و این تحولات با چه چالش هایی روبه رو بوده است؟ در پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی به بررسی این تحولات و چگونگی تاثیرگذاری آن بر ماهیت و گستره اصل عدم مداخله از زاویه ای متفاوت پرداخته شده است. برآیند کلی این تحقیق حاکی از این واقعیت است که تبدیل حاکمیت به مسیولیت و شکل گیری تیوری مسیولیت حمایت، تحریم های اقتصادی هدفمند و مداخله نظامی به قصد مبارزه با تروریسم نمونه هایی از این دست هستند که علاوه بر تعارض تیوریک با مطلق گرایی اصل عدم مداخله، در عمل نیز، قدرت بلامنازع دولت ها را به ویژه در عرصه حقوق بشر به نحو چشمگیری تنزل داده اند.

    کلیدواژگان: اصل عدم مداخله، منشور ملل متحد، حقوق بشر، حاکمیت ملی، تروریسم
  • اردشیر نعمت پور، مصطفی تقی زاده انصاری*، سکینه ببری گنبدی صفحات 165-185

    تروریسم در گذر زمان اشکال مختلفی به خود گرفته،اما جامعه حقوقی در سطح بین الملل همسو با این اشکال مدرن تروریسم حرکت نمی نماید و همواره یک یا چند گام عقب است. با توجه با اینکه زیرساخت های حیاتی مهمترین مجموعه های حیات بخش یک کشور هستند، حمله به آنها خسارات و آسیب های فراوان و بعضا جبران ناپذیری وارد می کند تا از این طریق دولت هدف را وادار به پذیرش خواسته گروه های تروریستی نماید. حقوق بین الملل، اگر چه اسناد مهمی در زمینه مقابله با تروریسم در حوزه های هواپیمایی، ناوبری دریایی، هسته ای، گروگانگیری و... وجود دارد، اما خلاء یک سند بنیادین در زمینه مقابله با حملات تروریستی به زیرساخت های حیاتی یک کشور که هم حملات سایبری و هم فیزیکی را پوشش دهد، بسیار محسوس است. لذا این مقاله ضمن پرداختن به مسیله مهم زیرساخت های حیاتی و اسناد مربوط به مقابله با تروریسم، در پاسخ به سوال اصلی خود یعنی مقابله با حمله فیزیکی تروریستی به زیرساخت های حیاتی یک کشور تحت حاکمیت چه قاعده بین المللی قرار داردمی باشد. در این راستا از روش تحقیق تحلیلی-توصیفی با استفاده از ابزار کتابخانه ای بهره گرفته شده است. پس از بررسی این مقاله به این نتیجه رسیده است که در حقوق بین الملل برای مواجه با حملات فیزیکی تروریست ها به زیرساخت های حیاتی کشورها خلاء قانونی وجود دارد و در نهایت تدوین و تصویب یک کنوانسیون بین المللی جهت مقابله با اینگونه حملات تروریستی پیشنهاد گردید.

    کلیدواژگان: حملات تروریستی، زیرساختهای حیاتی، حمله سایبری، حمله فیزیکی، کنوانسیون بین المللی
  • رضا سلگی، حسن خداوردی*، زهره پوستین چی صفحات 187-206
    امروزه بستر ارتباطی اینترنت و فضای سایبر، ماهیت تعامل میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا را دگرگون نموده و شیوه های نوینی از کنش و واکنش در روابط آنها را به ارمغان آورده است. هدف از این پژوهش این است تا با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی جهت آزمون فرضیه و روش کتابخانه ای و فیش برداری برای گردآوری داده ها و اطلاعات، در کنار بکارگیری از گزاره های نظریه قدرت اجبار، به این سوال پاسخ دهد که شیوه های نوین تقابل میان ایران و آمریکا در فضای سایبر چه می-باشد؟ نتایج حاصل از این پژوهش به این مورد اشاره می کند که تفاوت رویکردهای آمریکا و ایران در خصوص مسایل منطقه ای و حل نشدن مشکلات فی مابین و افزایش تحریم های بین المللی علیه ایران و از همه مهم تر، خروج آمریکا از توافق برجام و ترور فرمانده سپاه قدس ایران باعث شده است تا عرصه سایبر بیش از پیش به یکی از عرصه های برجسته برای تقابل میان این دو کشور تبدیل شود. به طوری که هر یک با توجه به سطح توانمندی و مقدورات خود در حوزه فناوری های سایبری و بکارگیری انواع روش ها و ابزارها به نحوی از این توانمندی به عنوان ابزار اعمال قدرت و اجبار بر علیه دیگری و تحمیل اراده خود بهره برداری نموده اند، تا بتوانند طرف مقابل را به تغییر رفتار و مواضع و یا پذیرش خواسته های خود مجبور نماید.
    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، آمریکا، اینترنت، فضای سایبر، شیوه های نوین تقابل، حملات سایبری
  • سجاد عبادی، علی طباطبایی پناه*، علیرضا سلطانی صفحات 207-225

    سیاستگذاری خارجی ادامه سیاست داخلی در عرصه بین المللی و از مهمترین بخشهای سیاستگذاری عمومی است، شناخت نقش و جایگاه و میزان تاثیرگذاری داخلی و اهمیت آن بر فرآیند سیاستگذاری خارجی در شناخت هر چه بهتر شاخصهای موثر تصمیم گیری در حوزه بین الملی حایز اهمیت است، تعدادی از کشورهای قاره اروپا در قالب اتحادیه اروپا بسیاری از امور حاکمیتی خود را بر مبنای نظریه نهادگرایی به اتحادیه ای متشکل از کشورهای عضو واگذار نمودند که سیاست خارجی نیز یکی از بخشهای مهم آن می باشد.فرآیند سیاستگذاری خارجی در اتحادیه اروپا برگرفته از عوامل و متغیرهای عمومی مختلفی در سطح جامعه اروپایی می باشد که با حضور و نفوذ در ارکان سیاستگذاری اتحادیه در تصویب و اجرای تصمیمات و سیاستها ایفای نقش می نمایند. در این مقاله برای پاسخ به این سوال که میزان نقش و جایگاه متغیرهای عمومی در سیاست خارجی چه وزن و اهمیتی دارد ضمن بررسی چرخه سیاستگذاری خارجی با تمرکز بر متغیرهای عمومی به نقش مبتنی بر نظریه نهادگرایی نیولیبرال ضریب نفوذ آنها با هدف ترسیم میزان و اولویت نقش آنها در این عرصه می پردازیم و در نتیجه گیری کلی مقاله نیز اهمیت و تاثیرهای قابل توجه این نهادهای غیردولتی به عنوان یکی از مهمترین شاخصهای موثر بر سیاستگذاری خارجی اتحادیه اروپایی بیان خواهد شد.

    کلیدواژگان: متغیرهای عمومی، نهادگرایی، تصمیم گیری، سیاستگذاری، سیاست خارجی، اتحادیه اروپا
  • احسان مزدخواه، سمیه حمیدی*، پیمان زنگنه صفحات 227-247

    مفهوم سازی از قدرت نرم در الگو های رفتاری سیاست خارجی آمریکا به عنوان ابزاری کارآمد در اجرای سیاست خارجی این کشور می باشد. اساسا قدرت نرم مفهومی انتزاعی است که دارای تنوع ابزاری در رویکرد های اشاعه ای می باشد. ایالات متحده آمریکا ازجمله کشور هایی است که متنوع ترین ابزار های قدرت نرم را در عملیاتی شدن الگو های رفتاری سیاست خارجی بکار می برد. در این بستر سینمای هالیوود به عنوان یک صنعت فرهنگی نقش مهمی در دستیابی دستگاه حکمرانی ایالات متحده در تامین منافع بین المللی کمک کرده است. بر همین مبنا، سینمای هالیوود در پسابحران(همه گیری کرونا ویروس) با تاکید بر کنش مندی اسلکتیویستی ضمن روایت سازی، الگویی نوپدید از قدرت نرم در دوران پساکوید را اعمال خواهد کرد. پرسش پژوهش حاضر این است که الگوی اسلکتیویستی در نوپدیدگی قدرت نرم در سیاست خارجی آمریکا با عطف به نهاد هالیوود در پساپاندمی چگونه خواهد بود؟ هدف پژوهش حاضر فهم سنجی الگوی احیا قدرت نرم آمریکا در پسا پاندمی با تاکید بر سینمای هالیوود است. نتیجه کلی مقاله نشان می دهد که سینمای هالیوود به عنوان ابزار رسانه ای در اشاعه قدرت نرم ایالات متحده بر محور کنش مندی اسلکتیویستی ضمن روایت سازی الگویی نوپدید از قدرت نرم در دوران پساکوید اعمال خواهد نمود. این نوشتار با روش توصیفی - تحلیلی درصدد پاسخ به سوال اصلی گام بر خواهد داشت.

    کلیدواژگان: نوپدیدگی قدرت نرم، سیاست خارجی آمریکا، اسلکتیویسم، هالیوود، پساپاندمی
  • شهریار رحیم لی*، رضا جلاللی صفحات 249-267

    سیاست در اروپا در حال حاضر روز به روز شاهد ظهور فزاینده احزاب سیاسی است که به عنوان راست افراطی،یا راست رادیکال درنظر گرفته می شوند.مسایل اجتماعی و اقتصادی همراه با افزایش نارضایتی های اجتماعی منجر به افزایش محبوبیت جنبش های راست افراطی شده است.اخیرا ظهور راست افراطی در اروپا در زمینه های مختلف آشکار شده است که چالش های اساسی برای حفظ صلح و ثبات در اروپا ایجاد می کند.در اینجا در قلب اروپای غربی یعنی فرانسه جبهه ملی سابق را نشان می دهد.فرانسه به دلیل داشتن بحران بدهی اروپا و همچنین داشتن تعداد زیادی پناهجو و روبه رو شدن با پدیده یورو اسپکتیسیم،گفتمان راست افراطی از جذابیت زیادی در این کشور برخوردار است.هدف از انجام این پژوهش بررسی شناخت ویژگی های راست افراطی و این که چرا این ایدیولوژی های افراطی به طور فزاینده ای صلح و ثبات در فرانسه را با چالشی جدی مواجه کرده است.بر این اساس سوال اساسی پژوهش حاضر این است که تاثیر خیزش راست افراطی بر فضای سیاسی فرانسه چه می باشد؟روش تحقیق در این پژوهش تحلیلی-توصیفی و گردآوری اطلاعات آن کتابخانه ای و بر اساس بررسی اسناد و مدارک،آراء و نظرات مشورتی و تفسیری،کتب،مقالات،دکترین های موجود و بررسی مقررات می باشد.یافته های پژوهش نشان می دهدکه تقویت نقش و جایگاه راست افراطی در نظام آتی سیاسی و تصمیم گیری فرانسه می تواند به معنای فاصله گرفتن فرانسه از اتحادیه اروپا، استقلال از دیگر سازمان های بین المللی و تضعیف روند همگرایی در این اتحادیه باشد.

    کلیدواژگان: راست افراطی، پوپولیسم، فرانسه، بحران، احزاب
|
  • Majid Dashtgerd *, Isa Moradi Afrapoli Pages 7-27
    The power transition theory focuses on the dynamics of the international system and the evolution of power in the international system, and it believes that the international system is hierarchical, and that conflict and struggle for dominance are always possible. As one of the most prominent power transition theorists, Organski sees China's rise as one of the international system's realities, emphasizing that the power cycle is based on technological growth and power maturity, and at this stage, states use their various resources to transfer power, and China will be in a similar situation in the future. This study focused on this topic and attempted to explain China's rise using the power transition view during Xi Jinping's era and the country's three economic strategies. As a result, the central question of this research is what role Xi Jinping's economic strategies, such as "One Belt, One Road," "Made in China 2025," and "Launching China's Crude Oil Exchange Market based on Yuan," play in China's power transition? According to the findings of this study, while these three strategies are primarily economic in nature, they have significant political and security implications for China. Moreover, China's new leader has sought to advance China's grand hegemonic goals and power transition through these strategies. The analytical-descriptive methodology will be used to answer this question.
    Keywords: Power transition theory, Xi Jinping, One Belt, One Road Initiative, Made in China 2025, Establishment of China Crude Oil Exchange based on Yuan
  • Hamzeh Safavi *, Ali Shamsabadi Pages 29-52

    AK Party taking power in Turkey and Falling of Saddam and vacuum of power in Iraq took place almost at same time; after that political and security developments, we have witnessed a deep and multilayer campaign orchestrated by Turkey in Northern Iraq. In this regard Erdogan has cited to P.K.K. threat (as the military justification), Misak Ahdi Milli (as historic one), Baghdad-Ankara in 1980s (as the legal one) and dispatched Turkish land forces to 15 KM to Mosul; also Turkey has targeted many time by 200 KM within Iraqi territories by airstrike and Drones. This article is trying to answer the main question: “Why after Saddam falling and arousing of ISIS, Turkey has increased its military-political activities in Northen Iraq?”. To this end we have researched dozens of English, Persian, Arabic and Turkish sources and have come to this conclusion Turkey by historic & identical motivations (emanating from Neo-Ottomanism Ideology), combined with Power-seeking preferences, has sought to expand its influence in Ninawa”. In other word, by using a descriptive-explanative method and utilizing Bayesian Realism as the theoretical framework, we have tried to illustrate whether Ankara is a greedy Actor or a Security Seeker in Ninawa.

    Keywords: Turkey, Iraq, Mosul, New-Ottomanism Bayesian Realism
  • Seyed Amir Sina Nourani * Pages 53-75

    Some powerful countries, especially the United States, impose unilateral sanctions on other countries, which has nowadays become commonplace in their foreign policy. However, the problem is that although these sanctions are claimed to essentially have certain reasons and justifications, they sometimes face objections and their legality is questioned, contrary to many collective sanctions imposed by the UN Security Council. Hence the main question is, what is the rationale behind the U.S.'s unilateral sanctions, and what is the place of these sanctions in international law? This study is an attempt to analyze the reasons for and legality of unilateral sanctions from the perspective of international law based on the principles of the scientific-experimental method. The results show that despite the various claims as to the need to maintain national security and enact domestic rules in this regard, these sanctions do not have a clear legal basis in international law, and their imposition on other countries, except in special rare cases, is subject to approval by the United Nations, its subsidiaries, and the Security Council as the main international body responsible for international peace and security.

    Keywords: Unilateral Sanctions, National Security, Human rights, United Nations, United Nations Security Council
  • Farzaneh Rahmati, Mohammadreza Dehshiri *, Reza Simbar, Garineh Keshishyan Siraki Pages 77-94

    After the Iranian Islamic Revolution, the Islamic Revolution Discourse and the resulting system transformed the Iranian domestic and foreign policies under the influence of cultural and normative elements, values, and identity. Based on an Islamic-revolutionary identity, the Islamic Revolution Discourse opposes the West-oriented discourse of Liberalism-Secularism. The West and European powers have always had eyes on Iran because of its geo-strategic and geo-political position. The Iran-European Union (EU) relations have gone through ups and downs because of their differing identities and outlooks on issues; identity gaps and contradictions have damaged the relations and posed a number of threats to the bilateral ties. In different periods, the Islamic Revolution Discourse has made the Iran-EU relations to diverge. This study intends to answer the question that how identity has affected the Iran-EU ties. The results showed that the ideology of the Islamic Revolution Discourse, which is based on religious values and the Islamic Civilization revival, is at odds with EU’s Liberalistic-Secularistic identity breeding different attitudes toward issues such as human rights, terrorism, etc. Therefore, this study sought to analyze the identity of Iran and EU within the framework of Laclau and Mouffe’s Theory of Discourse and Hegemony using discourse analysis research method.

    Keywords: identity, European Union (EU), Islamic Revolution, Discourse Analysis, secularism
  • Mehrdad Teymouri, Jamal Beigi *, Fatemeh Ahadi Pages 95-120
    Many defendants and convicts might be ill before entering a prison or might became ill during a sentence. Some environmental conditions of prisons may also affect the health of inmates; therefore, special attention must be paid to the matter. In addition to the need to observe justice, it is essential to formulate an appropriate strategy for reducing the criminal population of inmates. Therefore, this study aims to address the status of health-oriented deprivation of liberty in Iran’s legal system and international human rights instruments. Analyzing the health-oriented imprisonment approach in Iran’s legal system and international human rights instruments, this study seeks to determine what effects health-oriented imprisonment has on the criminal justice process. In fact, this descriptive analytical study concludes that a manifestation of health-oriented deprivation of liberty is the review and adjustment of policies governing imprisonment and prison management. Hence, criminal policies should result from the link between health and justice. Moreover, analysis of health-oriented deprivation of liberty and attention to the health of inmates can strengthen the trend in community-based punishments.
    Keywords: Release from Prison, right to health, Criminal Justice, Inmate, Iran's Regulations, International Human Rights Instruments
  • Mohammad Amin Lesani Sangachin, Shram Zarneshan *, Mohsen Mohebbi, Seyed Ghasem Zamani Pages 121-142

    With the 9/11 attacks, the rise of the Islamic State group, the Taliban, and the events in Myanmar, the issue of religious extremism has come to the fore as a threat to international peace and security as well as human rights. At the international level, measures have been taken to counter and control extremism, but the desired result does not seem to have been achieved. After 20 years of fighting in Afghanistan, the Taliban have regained power, the Islamic State group in Syria and Iraq has stepped up its activities, and we are facing new manifestations of religious extremism. In the present study, the main question is whether the structures and norms of contemporary international law can counter religious extremism? In the present article, which has been written by descriptive-analytical method and using library sources, by examining the concept of extremism and religion, three different readings of the foundations of international law and their conflict with extremist religion arising from the foundations of laws and differences arising from It aims, analyzes and concludes that due to fundamental flaws in the structures and norms of international law, this legal system is incapable of confronting religious extremism and is unable to reach a decisive decision against religious extremism.

    Keywords: Extremism, religion, divine laws, Sovereignty, legitimacy
  • Seyed Saeed Ahmadi, Abolfazl Lotfizadeh *, Seyed Farshid Jafari Pabandi Pages 143-164

    The non-intervention rule is one of the established principles of international law, particularly the United Nations Charter, Although that has endured Until the early years of the twenty-first century, However given the rapid evolution of human rights in the modern era, it appears that such a principle faces numerous challenges and constraints. Instead of resorting to sovereignty mechanisms of human rights, such changes, in an unprecedented movement and a turning point in the development of human rights, have targeted its fundamental principles and pushed them to the margins by circumventing national sovereignty. In fact, the main question that arises is, within the context of expanding contemporary human rights norms, what normative and structural developments has the non-intervention rule seen, and what challenges have these changes faced? This descriptive-analytical study examined such changes and how they affect the nature and score of the non-intervention rule from a different perspective. The finding showed that transforming sovereignty into responsibility, as well as the establishment of Responsibility to Protect (R2P), purposive sanctions, and military intervention under the guise of fighting terrorism, are examples that not only have theoretical contradictions with the non-intervention rule's absolutism, but have also significantly weakened states' undisputed power in terms of human rights.

    Keywords: The Non-intervention Rule, UN Charter, Human rights, national sovereignty, terrorism
  • Ardeshir Nematpour, Mostafa Taghi Zade Ansari *, Sakineh Babri Gonbadi Pages 165-185

    Terrorism has taken different forms over time; however, the international legal community fails to keep up with these modern forms of terrorism and always falls a few steps behind. Since the critical infrastructure includes the most essential services for life in a country, attacks on this infrastructure cause widespread and sometimes irreversible damage so that the targeted state will have to comply with the demands of terrorist groups. Although there are important documents regarding counterterrorism in airlines, marine navigation, nuclear power, and hostage holding in the international law, the literature evidently lacks a fundamental document regarding countermeasures to terrorist attacks on the critical infrastructure of a country to cover both cyberattacks and physical attacks. Hence, in addition to addressing the problem of critical infrastructure and counterterrorism documents, this paper seeks to answer the main question: what international law rules over countermeasures to physical terrorist attacks on the critical infrastructure of a country? For this purpose, a descriptive-analytical technique was employed with the desk method. According to the results, there is a legal gap in the international law in response to physical terrorist attacks on the critical infrastructure of countries. Finally, it is recommended that an international convention be formulated and approved to counter such terrorist attacks.

    Keywords: Terrorist Attacks, critical infrastructure, Cyber Attack, physical attack, International Convention
  • Reza Solgi, Hasan Khodaverdi *, Zohreh Poustinchi Pages 187-206
    The Internet and social media have altered the nature of communication between the Islamic Republic of Iran and the US, introducing new modes of action and reaction in their conflict. This study aims to find an answer to this question: What new strategies do Iran and the United States use to confront one another in cyberspace? To answer this question, we used a descriptive-analytical method to test the hypothesis and collected our data through a desk research and note-taking method, and then analyzed statements from the theory of authoritarian power. The findings revealed that the US and Iran disagreement about regional issues, the unresolved political conflicts between the two countries, the escalation of international sanctions against Iran, and, most significantly, the US withdrawal from BARJAM (Iran nuclear deal) and assassination of the commander of IRGC- Quds has increased the prominence of cyberspace as a stage for hostility between the two states. As a result, the US and Iran have used the potential of cyberspace as a tool to exert power and have tried to impose their demands, based on their level of competence and expertise in the field of cyber technologies, and through the use of a variety of tactics. Their goal in taking such actions is clearly to force each other to accept their will or change their behavior and ideologies.
    Keywords: Iran, USA, Internet, Cyberspace, New methods of confrontation, Cyber Attacks
  • Sajad Ebadi, Ali Tabatabaei Panah *, Alireza Soltani Pages 207-225

    Foreign policies are the extension of domestic policies to the international arena and constitute a major part of the public policymaking process. To better understand the factors affecting the international decision-making process, it is essential to identify the role of domestic policies and the extent to which they affect foreign policies. Inspired by institutionalism, most European countries have entrusted a great number of their governance affairs to the European Union (EU). Foreign policies make a major part of these governance affairs. Different public factors and variables affect the foreign policymaking process in EU. These factors influence the policymaking authority in the ratification and enforcement of decisions and policies. This paper introduces and identifies major public non-governmental variables that affect the decision-making process in EU, and answers the question, how important are public variables in the foreign policymaking process and what role do they play? Adopting a desk research methodology, this analytical study investigates the cycle of foreign policymaking with an emphasis on the role NGOs, multinational corporations, media, unions and guilds, think tanks, polling agencies, councils, and parties play in passing and enforcing foreign policies. As powerful democracies, all EU member states possess various active groups of stakeholders/beneficiaries that try different avenues to affect governmental decisions in a multitude of issues. When policies used to be adopted locally or nationally, these groups paid greater attention to the local and national decision-making process; however, they have been focused on international and European scales, especially since the time the decisions and policies started to be adopted across Europe. These groups, which are made up of members from European communities, endeavor to enter major institutions such as the European Commission and the European Parliament, and affect the decisions made by them. In other words, these groups grow and adapt themselves to the new/present state of affairs in keeping with the Europeanization process in the political sphere, which was once reserved for national governments. In conclusion, the paper delves into the current foreign policy issues and problems/crises in EU and shows that public variables number among the most important factors affecting the foreign policymaking process in EU and continue to gain momentum.

    Keywords: General variables, Institutionalism, Decision-making, Policy-making, Foreign Policy, European Union
  • Ehsan Mozdkhah, Somaye Hamidi *, Peyman Zanganeh Pages 227-247

    Conceptualizing soft power in behavioral patterns of foreign policy of the US is an efficient tool for implementing the foreign policy of this country. Soft power is essentially an abstract concept which includes a variety of tools in dissemination approaches. The US is one of the countries which makes use of the most various soft power tools to implement behavioral patterns of its foreign policy. In this context, Hollywood cinema as a cultural industry, has significantly helped the governing system of the US to achieve international interests. Accordingly, Hollywood cinema in post-crisis (coronavirus epidemic) will apply an emerging pattern of the soft power in the post-pandemic era by emphasizing on selectivist activism while narrating. The question posed in this study is that what will the selectivist pattern be like in emergence of soft power in foreign policy of the US considering the Hollywood association in the post-pandemic era? The purpose of the current study is comprehending the pattern of reviving soft power of the US in post-pandemic era through emphasizing on Hollywood cinema. The general conclusion of the paper indicates that Hollywood cinema as a media tool in disseminating the soft power of the US, will apply an emerging pattern of soft power in the post-Corona era on the basis of selectivist activism while narrating. This paper will try to answer the main question through a descriptive-analytical method.

    Keywords: Emergence of the soft power, Foreign policy of the US, selectivism, Hollywood, post-pandemic
  • Shahriyar Rahimli *, Reza Jalali Pages 249-267

    Far-right or radical right political parties are on the rise across Europe. The popularity of these parties can be attributed to the socio-economic issues and the increased social discontent. The rise of these parties in Europe has manifested itself in various areas, posing fundamental challenges to the maintenance of peace and stability in this continent. Far right was already identified as the National Front in France, the heart of Western Europe. Its discourse is very popular in France because of the European debt crisis, the large number of asylum seekers in this country, and the phenomenon of Euroscepticism. This study aimed to identify the features of the far right and why these extremist ideologies have been increasingly posing a serious challenge to peace and stability in France. Accordingly, the main research question is: "How will the rise of the far right affect the political climate of France?" A descriptive-analytical research method was used in this study, and the required data were collected by using the desk method and analyzing the documents, consultative and interpretive views, books, articles, doctrines, and regulations.  Findings suggest that strengthening the role and position of the far right in the future political and decision-making system of France could mean this country's distancing from the EU, its independence from other international organizations, and the undermined integration process in the EU.

    Keywords: Far right, Populism, France, Crisis, parties